Категории

Задайте въпрос

To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

Въпроси

Отговори:

  • Колко електричество генерира една соларна микросистема годишно?

    При идеални условия – южно изложение и оптимален наклон, една соларна микросистема с мощност 250W,  може да генерира около 300-350 kWh на година. Средногодишното количество произведена енергия от фотоволтаична система с 1 kWp инсталирана мощност е 1300 kW/h /за България/. Произведената енергия зависи от местоположението на системата. Системи, намиращи се над границата за мъгла /над 800-1000метра надморска височина/, достигат до 1500 kW/h годишно.

  • Могат ли да се добавят допълнителни модули към соларната микросистема по-късно?

    При системите с микроинвертори имате пълната свобода за надграждане по всяко време. С малко усилие, всяка система може да бъде трансформирана и разширена с допълнителни модули, в зависимост от нуждите или средствата на клиентите, решили да заложат на зелената енергия.

  • Къде могат да се инсталират соларните микросистеми?

    Фотоволтаичните модули трябва да получават колкото е възможно повече светлина, затова, тяхната локация е изключително важна. Идеалното разположение е върху покрив или стена с южно изложение, без засенчвания от сгради, дървета, комини, антени и т.н. Ако това е невъзможно, соларните системи могат да работят ефективно и при друго изложение, но с лек спад в добива на електроенергия.

На горе