Категории

Задайте въпрос

To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

Въпроси

Отговори:

  • Какво се случва, когато е облачно и студено?

    Соларните панели използват светлината, за да генерират електричество. Освен пряката слънчева светлина, фотоволтаичните клетки използват и дифузната светлина – слабата, разпръсната светлина, отразена от облаците и други повърхности. Така, дори когато е облачно, те пак могат да работят и да произвеждат електрически ток. Ясните, но студени дни са идеални, защото панелите работят по-добре на ниски температури.

  • Какво се случва, когато вали сняг?

    При значително натрупване на сняг върху соларните панели, те няма да могат да произвеждат електричество. Но тъй като панелите са монтирани под наклон и на място, получаващо най-интензивна слънчева енергия, натрупаният сняг бързо се стапя и плъзга по гладката повърхност на модулите.

  • Може ли градушка да повреди модулите?

    При производството на фотоволтаичните модули се използва специално стъкло и по този начин, те са много добре защитени срещу градушка. Всеки модул се тества според изискванията на IEC стандарта, в симулационна обстановка, която включва обсипване с ледени топчета с диаметър от 12 мм. до 35 мм. и скорост при удара от 140 км/час. Затова градушките не представляват почти никаква заплаха за модулите.

На горе