Категории

Задайте въпрос

To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

Въпроси

Отговори:

 • Каква е разликата между фотоволтаичен модул и соларен колектор?

  При колекторите, абсорбираната слънчева светлина загрява вода, която минава по тръби в панела. Соларните колектори произвеждат само топла вода и често при тяхното инсталиране се налага промяна в цялата водопроводна система на дома.  Фотоволтаичните панели генерират електричество, което може да се използва за захранване на уреди. Инсталирането на фотоволтаична система в дома не е свързано с големи затруднения, защото освен електромера и контакта, всички останали компоненти са навън.

 • Колко е дълъг животът на една фотоволтаична система?

  Повечето фотоволтаични панели имат живот от около 30 години. След 25-30 години системата ще продължи да работи, но произведената от нея енергията ще е с близо 20% по-малко.

 • Колко са надеждни фотоволтаичните системи?

  При фотоволтаичните системи не са налични механични или движещи се части, които да се повреждат и да създават проблеми, което ги прави сигурни и надеждни.

 • Каква поддръжка изискват фотоволтаичните системи?

  Нито един от включените компоненти на фотоволтаичните микросистеми не изисква специална поддръжка. Соларните панели нямат подвижни части, които да изискват специална профилактика, а благодарение на наклона, под който са монтирани, те се самоподдържат достатъчно чисти по естествен начин при валежи. В общия случай, е необходимо само проверка на връзките веднъж годишно. Чрез системата за контрол, вие можете да проверявате редовно произведената енергия, както и състоянието на системата, което ще позволи да се открият проблемите, преди или веднага след възникването им

 • Какво е необходимо да се направи, ако има замърсяване по модулите?

  Соларните модули се самопочистват чрез дъжда, а снегът трудно се задържа върху тях, тъй като са монтирани под наклон поне 25°. Ако все пак върху тях попаднат листа от близките дървета, други предмети или се задържи сняг, е желателно тези препятствия да се премахнат възможно най-бързо.

 • Домът ми ще остане ли свързан към електроразпределителната мрежа?

  След инсталиране на фотоволтаична микросистема, домът ви ще остане свързан към електроразпределителната мрежа. Ползата от поддържането на тази връзка е, че неизползваната електроенергия, произведена от вашата система се връща обратно в мрежата, за което вие ще получите допълнителен финансов приход. Освен това, през нощта, когато системата ви не произвежда електричество, вие можете да използвате енергия от разпределителната мрежа колкото ви е необходима. Единственият начин да станете независими от мрежата е, да използвате акумулатори, но това е свързано с много поддръжка и неоправдани финансови разходи

 • Какво ще стане, ако продам моя дом?

  Животът на една соларна микросистема е над 25-30 години – период, през който може да ви се наложи да смените дома си. Ако това се случи, гъвкавостта на перспективните технологии за монтаж ви позволяват да премествате конструкциите бързо и лесно, според вашите предпочитания. Друг вариант е, да продадете жилището си заедно със соларната система. Ниските сметки за електроенергия и минималната поддръжка ще убедят новите собственици, че това е един прекрасен бонус, който от друга страна значително ще увеличи стойността на жилището ви.

На горе